Εύκολες συνταγές

Συνταγή για κέικ από μάρμαρο αμυγδάλου

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου, όπου θα μοιραστώ μαζί σας την απολαυστική συνταγή για το κέικ με μάρμαρο αμυγδάλου! 🍰 Αυτό το υγρό και γευστικό κέικ συνδυάζει τον πλούτο της σοκολάτας με τη λεπτή γεύση των αμυγδάλων. Είναι μια τέλεια απόλαυση για κάθε περίσταση, από γενέθλια μέχρι απογευματινή πάρτι τσαγιού. Το όμορφο μαρμάρινο σχέδιο προσθέτει μια πινελιά κομψότητας σε αυτό το κλασικό επιδόρπιο.

Συστατικά

<πίνακας>

Ξηρά συστατικά
Υγρά συστατικά

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο

1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
4 μεγάλα αυγά

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

½ φλιτζάνι αλεσμένα αμύγδαλα
1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα

3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
½ φλιτζάνι ζεστό νερό

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτό το υπέροχο κέικ από μάρμαρο αμυγδάλου, θα δημιουργήσετε μερικά συστατικά και συστατικά. Εδώ είναι τι θα έχετε:

  • Δύο μπολ ανάμειξης
  • Ηλεκτρικός αναδευτήρας ή αναδευτήρας βάσης
  • Σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα για ανάμειξη
  • Χτυπάμε για να αναμειθούμε τα ξηρά υλικά
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Στρογγυλή φόρμα για κέικ 9 ιντσών
  • Χαρτί λαδόκολλας ή σπρέι μαγειρικής για το γράμμα του ταψιού
  • Σχάρα ψύξης

Τώρα που έχουμε όλα τα έτοιμα, ας βουτήξουμε στη διαδικασία προετοιμασίας! 😊

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C). Αλείφουμε τη φόρμα του κέικ με σπρέι μαγειρικής ή την στρώνουμε με λαδόκολλα.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Τα χτυπάμε μέχρι να αναμείνουμε καλά.
3. Σε ένα άλλο μπολ, κρεμάστε το μαλακωμένο βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ ή μίξερ. Τα χτυπάμε μαζί μέχρι να γίνουν ελαφριά και αφράτα.
4. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
5. Προσθέστε σταδιακά το μείγμα των ξηρών υλικών στο μείγμα βουτύρου-ζάχαρης, εναλλάξ με το βουτυρόγαλα. Ξεκινήστε και τελειώστε με τα ξηρά συστατικά, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν μετά από κάθε προσθήκη. Μην ανακατεύετε υπερβολικά.
6. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη κακάο και το ζεστό νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν, δημιουργώντας μια πάστα σοκολάτα.
7. Παίρνετε περίπου το ένα τρίτο της ζύμης του κέικ και διπλώνετε τα αλεσμένα αμύγδαλα. Αυτή θα είναι η μερίδα του κέικ με γεύση αμύγδαλο.
8. Ρίξτε το μισό από το υπόλοιπο απλό κουρκούτι στην προετοιμασμένη φόρμα του κέικ, απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
9. Ρίξτε κουταλιές από το κουρκούτι αμυγδάλου πάνω από το απλό κουρκούτι στο τηγάνι. Αναδεύστε απαλά τα κουρκούπια μαζί με ένα μαχαίρι για να δημιουργήσετε ένα όμορφο μαρμάρινο σχέδιο.
10. Ρίξτε το υπόλοιπο απλό κουρκούτι πάνω από το κουρκούτι αμυγδάλου, απλώνοντάς το ξανά ομοιόμορφα.
11. Περιχύστε την πάστα σοκολάτας πάνω από το κουρκούτι σε μοτίβο ζιγκ-ζαγκ. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να δημιουργήσετε στροβιλισμούς και μαρμαρώστε τη σοκολάτα στο κέικ.
12. Ψήστε το κέικ στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά ή μέχρι να βγείτε καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
13. Μόλις ψηθεί, μεταφέρετε το κέικ σε μια σχάρα ψυχής και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το αφαιρέσετε από το ταψί.

Τώρα που το μαρμάρινο κέικ αμυγδάλου σας είναι έτοιμο, καθώς εξερευνήσουμε ορισμένες επιπλέον λεπτομέρειες.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το μαρμάρινο κέικ αμυγδάλου είναι περίπου 30 λεπτά. Ωστόσο, έχετε υπόψη σας ότι μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την εμπειρία και την εξοικείωση σας με τη συνταγή. Ο χρόνος ψησίματος διαρκεί επιπλέον 45-50 λεπτά, οπότε προγραμματίστε ανάλογα. Αξίζει την αναμονή, το υπόσχομαι!

🕒 Συνολικός χρόνος προετοιμασίας: Περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά (συμπεριλαμβανομένου του ψησίματος).

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για όσους ακολουθούν έναν vegan τρόπο ζωής, μπορείτε να κάνετε μερικές απλές αντικαταστάσεις για να προσαρμόσετε αυτήν τη συνταγή για το κέικ αμυγδάλου. Ακολουθούν ορισμένες συστάσεις:

  • Αντικαταστήστε το ανάλατο βούτυρο με vegan βούτυρο ή μαργαρίνη.
  • Αντικαταστήστε τα αυγά με αυγά λιναρόσπορου ή σάλτσα μήλου. Για κάθε αυγό, ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο ή σάλτσα μήλου με 3 κουταλιές της σούπας νερό και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει σαν τζελ.
  • Χρησιμοποιήστε γάλα αμυγδάλου ή άλλο φυτικό γάλα αντί για βουτυρόγαλα.

Με αυτές τις αλλαγές συστατικών, μπορείτε να προσθέσετε μια νόστιμη vegan εκδοχή του κέικ αμυγδάλου μαρμάρου χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση ή την υφή!

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Τώρα, ως εμβαθύνουμε σε μερικές χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για να διασφαλίσουμε ότι το κέικ από μάρμαρο αμυγδάλου σας βγαίνει τέλεια κάθε φορά:

  1. Φροντίστε να προθερμάνετε τον φούρνο σας πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία. Αυτό εξασφαλίζει ομοιόμορφο ψήσιμο και βοηθά το κέικ να φουσκώσει σωστά.
  2. Μαλακώνετε το βούτυρο σε θερμοκρασία πριν το αλείψετε με ζάχαρη. Αυτό επιτρέπει την ευκολότερη ανάμειξη και την καλύτερη ενσωμάτωση αέρα στο κουρκούτι.
  3. Όταν προσθέτουμε τα ξηρά υλικά εναλλάξ με τη βουτυρόγαλα, ξεκινάμε και τελειώνουμε με τα ξηρά υλικά. Αυτή η τεχνική βοηθά στην εφαρμογή μιας καλά ισορροπημένης υφής στο τελικό κέικ.
  4. Προσέξτε να μην ανακατέψετε υπερβολικά το κουρκούτι μόλις προστεθούν τα ξηρά συστατικά. Η υπερβολική ανάμειξη μπορεί να γίνει σε ένα πυκνό και σκληρό κέικ.
  5. Όταν στροβιλίζετε το αμύγδαλο και το απλό κουρκούτι μαζί, χρησιμοποιήστε ένα απαλό χέρι για να δημιουργήσετε ένα όμορφο μαρμάρινο σχέδιο. Μην το παρακάνετε, καθώς θέλετε ξεχωριστές γεύσεις.
  6. Για να ελέγξετε εάν το κέικ έχει τελειώσει, το επισκόπηση μιας οδοντογλυφίδας στο κέντρο. Εάν βγαίνει καθαρό ή με μερικά υγρά ψίχουλα να έχουν κολλήσει πάνω του, το κέικ είναι έτοιμο.
  7. Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς στο ταψί πριν το αφαιρέσετε. Αυτό βοηθά το κέικ να καθίσει και αποτρέπει τη διάσπασή του.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και θα ανταμειφθείτε με μια οπτική εντυπωσιακή και απολαυστική τούρτα από μάρμαρο αμυγδάλου!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
320

Συνολικό Λίπος
18g

Κορεσμένα λιπαρά
9g

Χοληστερόλη
80 mg

Νάτριο
230 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
36g

Διαιτητικές ίνες
2g

Σάκχαρα
22g

Πρωτεΐνη
5 g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι θρεπτικές αξίες είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά που αναφέρονται και τα μεγέθη μερίδων.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να αναδείξετε το μαρμάρινο κέικ αμυγδάλου σας και να κάνετε ακόμα πιο ελκυστικό, λάβετε υπόψη τις προτάσεις και παρουσιάσεις:

  • Παρατηρήστε το πάνω μέρος του κέικ με ζάχαρη άχνη για μια κομψή πινελιά.
  • Γαρνίρετε κάθε φέτα με σκόνη κακάο ή ξυρισμένη σοκολάτα.
  • Σερβίρετε το κέικ με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια στο πλάι για περισσότερη απόλαυση.
  • Για μια φρέσκια και φρουτώδη ανατροπή, συνδυάστε το κέικ με μια πλευρά ανάμεικτων μούρων ή μια κομπόστα φρούτων.
  • Για να βελτιώσετε τη γεύση αμυγδάλου, μπορείτε να περιγράψετε ένα απλό γλάσο αμυγδάλου πάνω από το κρύο κέικ. Ανακατέψτε άχνη ζάχαρη, εκχύλισμα αμυγδάλου και λίγο νερό μέχρι να επιτύχετε μια λεία υφή που να χύνεται.

Αυτές οι ιδέες σερβιρίσματος και παρουσίασης που κάνουν το μαρμάρινο κέικ αμυγδάλου σας οπτικά ελκυστικό και απολαυστικά νόστιμο!

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν έχετε υπολείμματα (κάτι που μπορεί να είναι σπάνιο γιατί είναι τόσο νόστιμο!), μπορείτε να αποθηκεύσετε το κέικ από μάρμαρο αμυγδάλου σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και τρεις ημέρες. Εναλλακτικά, βάλτε το στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα. Απλώς θυμάστε να επαναφέρετε σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρετε για να επαναφέρετε την καλύτερη υφή και τις γεύσεις του.

Για μακροπρόθεσμη αποθήκευση, μπορείτε να παγώσετε μεμονωμένες φ ή το

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button